• Begagnade fönster och dörrar. Linoljefärg, beslag, allt för fönsterrenovering mm
Öppet Tor 10-18, Fre 10-16, Lör 10-14

Charmiga beslag i äldre stil

Dörrtrycke 5537 Bronserat

1 500 kr
I lager

Begagnade beslag för dörrar och fönster

I vår kategori av begagnade beslag hittar vi allt från dörrtrycken i sekelskiftesstil och dörrhandtag i funkisstil, till fönsterbeslag, gångjärn och krokar. Beslagen är begagnade och finns därför i begränsat antal. Boka gärna in ett besök eller kontakta oss med din förfrågan, [email protected], så berättar vi mer.

Här hittar du våra nya beslag, tillverkade i äldre stil.

Dörrbeslag med långskylt

Begagnade dörrbeslag är tillverkade enligt traditionell metod och rådande stil. De olika delarna, så som rosett, nyckelskylt och långskylt, tillför charm i sitt uttryck och sätter den tidstypiska känsla som önskas. Karakteristiskt för sekelskiftesstilen är pärlband och mönster längs både rosettens kanter och tryckesböjen, med kammartrycke som modellexempel, och förnicklad mässing och trä som populära material. Under funkisperioden såg vi mycket spanjoletthandtag i förnicklad mässingsmodell, med eller utan ändknopp.  

Gamla beslag för fönster

När det kommer till fönsterbeslag, så som fönstervred och fönstervredshake, har vi både begagnade och nya alternativ i vårt sortiment. Visst har äldre beslag en speciell känsla, tack vare dess patina, men faktum är att också de nyproducerade fönsterbeslagen i äldre stil är fantastiskt fina. Boka gärna in ett besök hos oss, så visar vi alla alternativ.