• Begagnade fönster och dörrar. Linoljefärg, beslag, allt för fönsterrenovering mm
Öppet Tor 10-18, Fre 10-16, Lör 10-14

Begagnade dörrar, spegeldörrar och pardörrar

Här hittar du vackra gamla inner- och ytterdörrar, sekelskiftesdörrar, pardörrar, spegeldörrar, glasade dörrar samt dörrar med eller utan karm. Se delar av vårt sortiment här – och handla online med hemleverans – eller besök oss i Vänga, strax norr om Borås.

En begagnad dörr blir en vacker detalj i ditt hem. Dörren är tillverkad med hantverksstolthet, med stor omsorg om detaljer och material. En äldre dörr är dessutom ofta smyckad med signifikativa detaljer som avslöjar den tidsepok då den tillverkades.

Under 1900-talets början exempelvis, är innerdörrarna ofta profilerade och bär spegelfyllning. Tre-, fyra- och femspegeldörrar är vanligast, och glas ersätter ibland träfyllningarna för att släppa igenom ljus. Fram till 1962 fanns det ingen gemensam standard för dörrmått, det var istället upp till respektive tillverkare att besluta kring. För tiden därefter slog de släta, standardiserade lamelldörrarna igenom ordentligt, till en början fanerade i svenskt träslag så som alm och björk, för att så småningom möta konkurrens av exotisk mahogny eller teak.  

Oavsett vilket årtionde – eller sekelskifte – som tilltalar dig, har vi mängder av vackra antika och begagnade dörrar i vårt sortiment. Välkommen till Fönsterantiken.